25.októbra sa na škole „Zespol szkól gastronomycznych“ v poľskej Lódzi uskutočnil 3 ročník medzinárodnej gastro súťaže, ktorý venoval pozornosť vegetariánskej rastlinnej strave s výnimočnou témou: „Pohánka biela ako sneh.“ Táto súťaž však nebola iba o chuti a kreativite, ale tiež o dôležitosti zdravej stravy, čo sa stalo dôležitým aspektom pre náš tím a našu školu. Súťaž bola organizovaná na počesť Zbignieva Kopyckiego, vášnivého zástancu vegetariánstva a propagátora zdravého životného štýlu.
Pripravené jedlá…
Medzi súťažné tímy sa postavili aj žiačky z odboru hotelová akadémia Martina Ďurmanová a Nikola Lazarová s kreatívnymi menu nápadmi. Ako hlavný pokrm pripravili krokety z Beluga šošovice a zeleniny, hráškové pyré s mätou a paradajkový tartár. Spolu s dezertom, pohánkovými taštičkami a karamelizovanými jablkami v pohánkovom mede so slivkovým šódom a pohánkovým popcornom. Tieto jedinečné kombinácie chutí a zdravého stravovania, čo im prinieslo krásne 4.miesto z 12 súťažiacich. Hoci žiačky nezískali prvé miesto, sme hrdé na ich výkon a veríme, že školu reprezentovali s gráciou. Gratulujeme im k ich skvelému úspechu a veríme, že nabudúce sa im to prvé miesto už podarí!